Συνταγές

Εδώ θα μπορείτε σύντομα να διαβάσετε μερικές πολύ απλές και δημιουργικές συνταγές ωμοφαγικών επιδορπίων και χυμών.

Για αρχή κάτι εύκολο και γρήγορο…
«Μπανάνα-σπλίτ»

2 μπανάνες
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλιά μέλι ή σιρόπι αγάβης
1 φούχτα μουλιασμένα αμύγδαλα αποφλοιωμένα

Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει κρεμώδης πολτός.
Απολαύστε το και παγωμένο!

Tάρτα με βαση καρυδιου και κρεμα μπανανας

Βάση:
1 1/2 φλ καρυδια
1 φλ βραζιλιανικα φυστικια
5 χουρμαδες (μουλιασμενοι)
2 κσ Βουτυρο καρυδας
Βαζουμε στο μουλτι τα καρυδια και τα φυστικια μεχρι να χοντροκοπουν. Κοβουμε τους χουρμαδες και τους προσθετουμε στο μιγμα μαζι με το βουτυρο. Μεχρι να ανακατευτουν καλα. Βαζουμε το μιγμα μεσα σε 2 φορμες ταρτας 10 εκ. και το πιεζουμε στα τοιχωματα με παχος βασης 0.6 εκ.
Γεμιση:
3 φλ κασιους (μουσκεμενα τουλαχιστον 3 ωρες)
1/4 φλ χυμος καρυδας (απο τη φρεσκια καρυδα)
1/4 φλ βουτυρο καρυδας
1 κ. χυμο λεμονιου
1/4 φλ σιροπι Aγαβης
1 βανιλια
2 μπανανες κομμενες στη μεση
Ανακατευουμε καλα στο μουλτι τα κασιους, την καρυδα και το χυμο της. Προσθετουμε 1 κ χυμο λεμονιου, ¼ φλ. αγαβης, ¼ φλ. βουτυρο και μια μπανανα και συνεχιζουμε το ανακατεμα μεχρι να γίνει ανοιχτό στο χρωμα και κρεμώδης. Μεταφερουμε σε ενα μπωλ και προσθετουμε και τη δευτερη μπανανα. Αναδευουμε με το κουταλι μεχρι να αναμιχθουν. Στο ψυγειο για 30 λεπτα. Το βγαζουμε και γεμιζουμε τις βασεις και γαρνιρουμε με λιγο απο το μιγμα της βασης που εχει περισσεψει και ξηρη καρυδα. Απο πανω περιχυνουμε και λιγη λιωμενη ωμη σοκολατα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s